Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Boek en interview O.J. Simpson van de baan

Het boek en interview met O.J. Simpson worden toch niet uitgebracht. Hij deed daarin uit de doeken hoe hij, hypotetisch gezien, zijn vrouw zou hebben vermoord.

(Novum/AP) – O.J. Simpson moet zijn morbide fantasieën voor zich houden. Het boek wordt niet uitgebracht en het tweedelige televisie-interview waarin hij zou vertellen hoe hij zijn ex-vrouw en haar minnaar zou hebben omgebracht, wordt niet uitgezonden. Dat heeft Rupert Murdoch, wiens News Corp. zowel televisiezender Fox als uitgever HarperCollins beheert, bekendgemaakt.

De 59-jarige Simpson stond in 1994 terecht voor de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown Simpson en haar vriend Ronald Goldman. Na een lange strafzaak, die live op televisie te volgen was, werd hij vrijgesproken. Drie jaar later werd hij in een civielrechtelijke zaak wel schuldig bevonden en betaalde hij een boete die in de miljoenen liep.

Simpson zou in het interview ‘O.J. Simpson: If I did it, here’s how it happened’ en in het boek ‘If I did it’, uit de doeken doen hoe hij, hypothetisch gezien, de moord zou hebben gepleegd. Hij heeft altijd ontkend iets met de moorden te maken hebben gehad.

Nadat bekend werd dat het interview en het boek eraan kwamen, ontstond een storm van kritiek in de Verenigde Staten. News Corp. heeft daarop besloten niets met de projecten te doen. “We zijn het met het Amerikaanse publiek eens dat hier niet goed over is nagedacht. We willen onze excuses aanbieden aan de families van Nicole Brown Simpson en Ronald Goldman, het was niet onze bedoeling hen te kwetsen.”

[Novum]