Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Boer Hans blijft achter homo-uitspraken staan

Boer Hans vindt de ophef over zijn omstreden uitspraken overdreven en hij neemt er geen woord van terug. In Boer Zoekt Vrouw deed hij homofobe uitspraken.

Boer Hans vindt de ophef over zijn omstreden uitspraken overdreven en hij neemt er geen woord van terug. In het programma Boer Zoekt Vrouw liet hij weten ‘niet blij’ te zijn met de homoseksuele voorkeur van familieleden van een potentiële partner. Daarop volgden woedende reacties, onder meer van homobelangenorganisatie COC. “Een storm in een glas water”, zei Hans dinsdag in RTL Boulevard. “Waar hebben we het over?”

De boer wilde niemand kwetsen, benadrukte hij. “Ik heb mijn mening gegeven en dat mag kennelijk niet.” Hij vertelt verder dat hij onlangs getuige was van een Gay Parade. “Doe dat gewoon thuis”, zegt Hans. “Ga niet als een stel leipo’s rondlopen.”

Ruim drie miljoen mensen keken zondag naar het KRO-programma Boer Zoekt Vrouw. Daarmee was de datingshow voor boeren het best bekeken programma van de avond.

[Novum]