Search
Close this search box.

‘Cat Stevens’ maakt weer popmuziek

Yusuf Islam, vroeger bekend als Cat Stevens, heeft voor het eerst sinds zijn bekering tot de islam een popalbum gemaakt. Zijn nieuwe album heet ‘An other cup’.

Yusuf Islam, vroeger bekend als Cat Stevens, heeft voor het eerst sinds zijn bekering tot de islam een popalbum gemaakt. De folkzanger keerde de reguliere muziekindustrie eind jaren zeventig de rug toe om moslim te worden. In een interview met Reuters zegt de man achter hits als ‘Wild world’, ‘Father and son’ en ‘Peace train’ met veel plezier aan het nieuwe album ‘An other cup’ te hebben gewerkt.

De 58-jarige Yusuf Islam maakte zich de afgelopen jaren nuttig met het opzetten van islamitische scholen en hij zette zich in voor de liefdadigheidsinstelling Small Kindness, werk dat hij afwisselde met het maken van religieuze albums. “Ik ben inmiddels net zo lang moslim als dat ik geen moslim was, 29 jaar”, zegt hij. “Daardoor ben ik nu op muzikaal gebied weer in balans.”

De zanger hoopt volgende maand zijn album in de Verenigde Staten te kunnen promoten. In 2004 werd hem de toegang tot het land ontzegd, omdat hij volgens Amerikaanse autoriteiten banden onderhield met moslimterroristen. Op 11 december treedt de zanger op tijdens een concert ter gelegenheid van de Nobelprijs voor de Vrede in Oslo. Het concert wordt gepresenteerd door actrices Sharon Stone en Anjelica Huston.

[Novum]