Search
Close this search box.

Roerige tijden bij Clear Channel; WGST ontslaat complete ‘on-air’ ploeg

Het blijven roerige tijden bij het Amerikaanse mediaconcern Clear Channel Communications. Ondanks dat het concern vorige week bekend maakte over te worden genomen door twee investeringsmaatschappijen, gaat het reorganisatieproces gewoon op volle kracht door. Bij diverse radiostations vallen momenteel dan ook ontslagen, zo meldt Radio&Records’. Daarnaast blijken ook een aantal van de huidige aandeelhouders ontevreden te zijn met de verkoop van Clear Channel. Zij hebben dan ook een rechtzaak aangespannen tegen het concern.

Al in meer dan 12 radiomarkten, waaronder Philadelphia, San Francisco, St. Louis, Baltimore, Indianapolis, Orlando en Memphis, heeft Clear Channel al diverse medewerkers van haar radiostations op straat gezet. Het betreft hierbij zowel presentatoren/deejays, als producers, programmaleiders en muzieksamenstellers. Onlangs was ook New York City aan de beurt waar ondermeer ochtendman Bill Buchner en avondpresentatrice J.J. Kennedy door Lite FM (WLTW) op straat werden gezet. Bij 103.5 WKTU en Q104 3 (WAXQ) zullen de live uitzendingen in de nacht plaats gaan maken voor voicetracks.

Maar het kan nog ingrijpender. Bij sommige stations ontslaat Clear Channel zelfs delen van de ‘on-air’ ploeg, om deze te vervangen door voicetracks, ingesproken door presentatoren en deejays van radiostations uit andere regio’s.

Bij de talkzender 640 WGST in Atlanta werd zelfs de gehele ploeg van lokale presentatoren en producers ontslagen. Zo werd ondermeer ochtendman Tom Hughes na bijna 30 jaar op straat gezet. Hetzelfde lot trof Denny Schaffer en Kim ‘The Kimmer’ Peterson, die de rest van de dagprogrammering voor hun rekening namen, alsmede hun producers.

De gaten die Hughes, Schaffer en Peterson achter laten, zullen worden gevuld door netwerkprogramma’s, de zogenoemde ‘syndicated’ programma’s. Naast Rush Limbaugh (die al bij het station te horen was), zijn dit Mike McConnell, Wall Street Journall This Morning en Mark Levin.

Ondertussen lijken ook een aantal van de huidige aandeelhouders van Clear Channel in opstand te komen. Vorige week werd bekend dat Clear Channel zal worden overgenomen door twee investeringsmaatschappijen, Bain Capital en Thomas H. Lee Partners, voor een bedrag van $37.60 per aandeel. Sommige aandeelhouders vinden dit bedrag onvoldoende en hebben inmiddels het concern aangeklaagd. Verwacht wordt echter dat dit nauwelijks effect zal hebben op het overnameproces van Clear Channel door de nieuwe eigenaren. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten