Search
Close this search box.

De Griezelbus beste film op Amerikaans festival

‘De Griezelbus’ is gekozen tot beste film op het 23e Chicago International Children’s Film Festival. De film is gebaseerd op de boekenreeks van Paul van Loon.

‘De Griezelbus’ van regisseur Pieter Kuijpers is gekozen tot beste film op het 23e Chicago International Children’s Film Festival. De film, gebaseerd op de ‘Griezelbus’-boekenreeks van Paul van Loon, gaat over een jongetje dat gepest wordt op een school en een verhaal schrijft waarin een schoolreisje met de klas in een nachtmerrie uitmondt.

Behalve ‘De Griezelbus vielen nog twee Nederlandse films in de prijzen op het grootste kinderfilmfestival van de Verenigde Staten. ‘Het paard van Sinterklaas’ van regisseur Mischa Kamp werd door de kinderjury beloond met de tweede prijs voor beste film en door de volwassenenjury met de derde prijs. ‘Nasi’ van Nils Mooij werd eerste bij de kinderjury in de categorie beste korte film.

In Chicago werden 220 films uit veertig landen vertoond. Ongeveer 25 duizend kinderen hebben het festival bezocht.

[Novum]