Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nominaties Philip Bloemendal Prijs 2006

De jury van de Philip Bloemendal Prijs heeft de namen van de drie genomineerden woensdag bekend gemaakt voor deze tweejaarlijkse stimuleringsprijs voor een jonge talentvolle presentator op radio of televisie. In alfabetische volgorde zijn dit: Antoin Peeters (RTL Nieuws), Magriet Wesselink (NOS-radio) en Wouter Zwart (NOS Journaal)

Het Philip Bloemendal Fonds, opgericht in november 2001, heeft zich met deze prijs ten doel gesteld om het kwaliteitsbesef door te geven aan nieuwe generaties presentatoren in de media. Richtsnoer is de zorg die de legendarische commentator van het Polygoon bioscoopjournaal, Philip Bloemendal, die in 1999 overleed, ruim 50 jaar aan zijn vak heeft besteed. De presentatoren dienen werkzaam te zijn op het gebied van nieuwsberichten, actualiteiten of achtergrondnieuws. Het effectief en zorgvuldig omgaan met de Nederlandse taal is een belangrijk criterium.

De vakjury bestaat uit Henk van Gelder, voorzitter (journalist bij o.a. NRC Handelsblad), Henny Stoel (voormalig presentator/eindredacteur NOS-Journaal), Kees de Groot (projectmanager programmamaken Media Academie), Frits Spits (programmamaker KRO radio & televisie) en Lucella Carasso (winnaar 2004). De jury is tot zijn voordracht gekomen na beoordeling van 18 aangemelde kandidaten, werkzaam bij landelijke of regionale omroepen.
 
De prijs, die voor de derde maal uitgereikt, zal op 7 december worden uitgereikt door schrijver/columnist Jan Mulder in studio 5 van RTL Nederland op het Mediapark in Hilversum. De prijs bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van 3.500 euro. Dit bedrag dient besteed te worden aan een door de winnaar aan te geven studie- of opleidingsproject waarmee hij of zij zich binnen het vakgebied verder kan bekwamen. Eerdere winnaars waren Brecht van Hulten (2002) en Lucella Carasso (2004). [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten