Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Elton John wil religie verbieden

Elton John wil alle godsdiensten verbieden. Religie heeft altijd homohaat gevoed, vindt de homoseksuele zanger. “Ze verandert mensen in hatelijke lemmingen.”

(Novum/AP) – Elton John wil alle godsdiensten verbieden. Religie heeft altijd homohaat gevoed, zei de 59-jarige zanger in het Britse blad Music Monthly Magazine. “Vanuit mijn perspectief zou ik religie geheel en al verbieden. Georganiseerde religie werkt niet. Ze verandert mensen in hatelijke lemmingen en ze heeft weinig met mededogen te maken.” Vorig jaar trouwde Elton met zijn vriend David Furnish.

Verder doen godsdienstige leiders volgens Sir Elton niets aan de conflicten in de wereld. “Waarom houden ze geen conclaaf? Waarom komen ze niet samen?” De Brit steekt ook de hand in eigen boezem: popsterren doen ook veel te weinig aan de wereldproblematiek. Hij vindt het jammer dat er geen concerten voor de vrede meer zijn zoals in de jaren zestig. “Als John Lennon nog leefde, zou hij het initiatief nemen.”

[Novum]