Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Frans Bauer kreeg poliep na serie verkoudheden’

De poliep van Frans Bauer is een gevolg van een serie verkoudheden en daaroverheen een infectie. Daarop stuurde zangpedagoge Werger de zanger naar de dokter.

De poliep op de stembanden van Frans Bauer is een gevolg van een serie verkoudheden en daaroverheen een infectie. Dat zegt zijn zangpedagoge Mieke Werger.

Werger zegt de zanger na de infectie naar de keel-, neus- en oorarts te hebben gestuurd, waardoor de poliep op tijd gesignaleerd werd. “De poliep is niet ontstaan door een slecht gebruik van de stem”, zegt Werger. “Frans is vreselijk goed in zijn technieken. Ik hoef niet boos op hem te zijn, want hij heeft zijn stem niet misbruikt.”

Dinsdag zei zangcoach Esther Hart in De Telegraaf dat Bauer andere zangles nodig heeft. “Een beetje dom”, reageert Werger. “Iedere zangleraar gebruikt dezelfde technieken. Ik doe dit werk al 36 jaar. Bijna iedere dag komt iemand in het televisieprogramma Shownieuws langs die van mij vandaan komt.” De 32-jarige Bauer heeft ze al 22 jaar op les.

In een videoboodschap communiceerde een geëmotioneerde Bauer dinsdag met zijn fans. De volkszanger liet weten dat hij het heel erg vindt dat zijn vijftien concerten in Ahoy’ Rotterdam zijn afgelast. Frans vraagt zijn aanhangers om begrip voor de situatie.

“Ik hoop dat jullie komen, als ik er weer sta”, zei de zanger snikkend. In de video zegt hij verder dat zijn wereld instortte toen hij hoorde over de poliep. De zanger is zeker twee maanden uit de roulatie. De afgelasting is een ook financiële strop voor de zanger, die niet is verzekerd.

[Novum]