Search
Close this search box.

Genesis komt naar Nederland

Genesis treedt op in Nederland. Voor het eerst in vijftien jaar geven drie van de originele bandleden verschillende stadionconcerten in Europa.

Genesis treedt op in Nederland. Voor het eerst in vijftien jaar geven drie van de originele bandleden verschillende stadionconcerten in Europa, waarbij de Amsterdam ArenA voor 1 juli in het tourschema staat. De Turn It On Again Tour begint in Helsinki op 11 juni en eindigt op 14 juli in Rome. De voorverkoop voor het concert in de Amsterdam ArenA begint op 25 november. Dat meldt Mojo Concerts.

De Britse band heeft in de jaren zeventig en tachtig meer dan 130 miljoen albums verkocht. De band werd commerciëler toen Phil Collins in 1975 verantwoordelijk werd voor de zang na het opstappen van Peter Gabriel. In de jaren tachtig scoorde de band hits met nummers als ‘I can’t dance’ en ‘Invisible touch’. In 1996 werd Collins opgevolgd door zanger Ray Wilson. Daarna bracht Genesis in 1997 nog één album uit, ‘Calling all stations’.

Tony Banks, Phil Collins en Mike Rutherford worden tijdens de tour vergezeld door Chester Thompson op drums en Daryl Stuermer op gitaar.

[Novum]