Search
Close this search box.

Ali B uit respect voor Balkenende

Ali B vindt dat hij zich netjes heeft gedragen toen hij samen met Balkenende te gast was in een tv-programma. Het tutoyeren was niet slecht bedoeld, zegt hij.

Ali B vindt dat hij zich netjes heeft gedragen toen hij met minister-president Jan Peter Balkenende te gast was in een televisieprogramma. “Misschien was Adriaan van Dis, ook te gast bij Pauw en Witteman, wel veel disrespectvoller”, zegt de 24-jarige rapper in programmablad Vara TV Magazine. “Maar hij tutoyeerde niet, dus daar hoor je niemand over.” Hij belooft er voortaan op te letten niet meer te snel je en jij te zeggen.

In het praatprogramma zei Ali vorige maand dat hij Balkenende ‘een relaxte gozer’ vond. Ook zei hij dat ‘half Libanon de lul’ is. De Liberale Islamitische Stichting was woedend over het optreden. Kijkers stuurden boze brieven naar de kranten. Ali vindt de ophef overdreven. “Alsof respect van de aanspreekvorm afhangt. Dat zit hem toch vooral in het gevoel en de ziel”, zegt hij. “Vergelijk het met een vrouw die een hoofddoekje draagt: dat betekent nog niet dat ze een goede moslima is.”

Ali, die voluit Ali Bouali heet, vindt dat mensen vaker achter de schermen zouden moeten kijken. “De premier had het gesprek op prijs gesteld, liet hij weten.”

Verder nuanceert de rapper zijn imago als knuffel-Marokkaan. Hij is ook een knuppel-Marokkaan, benadrukt Ali. “Ik praat met iedereen en status maakt me niets uit. Maar als je rot bent, zal ik je dat zeggen. Zonder daadwerkelijk te knuppelen trouwens.”

[Novum]