Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Alicia Keys steunt helpende sterren

Alicia Keys vindt de kritiek op de beroemdheden die de strijd aangaan met de armoede in Afrika onterecht. De zangeres zet zich al jaren in voor het werelddeel.

(Novum/AP) – Alicia Keys vindt de kritiek op de vele beroemdheden die de strijd aangaan met de armoede in Afrika onterecht. Critici beschuldigen sterren ervan zich enkel in te laten met liefdadigheidswerk om publiciteit te genereren. Keys vindt de scepsis niet fair.

De zangeres houdt donderdag haar jaarlijkse liefdadigheidsconcert ‘Black ball’ in New York. Ze denkt dat de aanzwellende kritiek nadelig is voor hulpbehoevende Afrikanen. “Het ontmoedigt degenen die een stem, het geld en de mogelijkheid hebben om iets te doen.”

De 25-jarige r&b-zangeres zet zich al jaren in voor het werelddeel. “Sterren hebben een voorbeeldfunctie. Dankzij hen staat Afrika meer in de belangstelling. Als je iets positiefs doet, moet dat niet afgekraakt worden. Dat leidt de aandacht af van waar het echt om gaat.”

Madonna is de bekendste beroemdheid die de armoede in Afrika wil bestrijden. Onlangs adopteerde ze het jongetje David uit Malawi. Deze adoptie ontketende een storm van protest omdat zij door haar roem en geld de reguliere adoptieregels zou hebben omzeild. Sterrenkoppel Angelina Jolie en Brad Pitt adopteerden eveneens een Afrikaans kind, het Ethiopische meisje Zahara. De actrice beviel in mei in Namibië van haar dochter Shiloh.

[Novum]