Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gina Lollobrigida krijgt oeuvreprijs

De voormalige Italiaanse actrice Gina Lollobrigida krijgt volgende maand een oeuvreprijs op een filmfestival voor vrouwen in India. Dat meldt de organisatie.

(Novum/AP) – De voormalige Italiaanse actrice Gina Lollobrigida krijgt volgende maand een oeuvreprijs op een filmfestival voor vrouwen in India. Dat maakt de organisatie van het festival vrijdag bekend. Lollobrigida, die in de jaren vijftig en zestig een sekssymbool was, speelde in films als ‘The hunchback of Notre Dame’, ‘Come september’ en ‘Strange bedfellows’.

De Australische regisseur Jane Campion, bekend van ‘The piano’ en ‘In the cut’, en Hollywoodactrice Faye Dunaway zijn gastsprekers op het festival, dat geheel in het teken staat van vrouwelijke filmmakers. De 79-jarige Lollobrigidia, die tegenwoordig actief is als zakenvrouw en fotografe, krijgt de prijs op 11 december.

[Novum]