Search
Close this search box.

Gorbatsjov-stichting onderscheidt Peter Gabriel

Peter Gabriel heeft vrijdag de jaarlijkse vredesprijs ontvangen van de Gorbatsjov-stichting. Gabriel zet zich in voor de mensenrechten en wereldvrede.

(Novum/AP) – Peter Gabriel is vrijdag onderscheiden met de jaarlijkse vredesprijs van de Gorbatsjov-stichting. De ex-zanger en oprichter van rockgroep Genesis is geëerd voor zijn inzet voor de mensenrechten en wereldvrede.

De 56-jarige Gabriel kreeg de Man of peace-award overhandigd aan het begin van een bijeenkomst van Nobel-vredesprijswinnaars in de Italiaanse hoofdstad Rome. De samenkomst wordt jaarlijks georganiseerd door de stad Rome en de Gorbatsjov-stichting. Bij de plechtigheid waren de Nobelprijswinnaars Lech Walesa en Mairead Corrigan Maguire en de Romeinse burgemeester Walter Veltroni aanwezig. Walesa ontving de vredesprijs in 1983 en Maguire in 1977. Ex-Sovjetpresident Michail Gorbatsjov moest om gezondheidsredenen verstek laten gaan.

Eerdere prijswinnaars van de Man of peace-award zijn de Ierse zanger Bob Geldof, de Britse musicus Yusuf Islam, die voorheen Cat Stevens heette, en de Italiaan Roberto Benigni.

[Novum]