Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Huwelijk Tom en Katie nadert

Het huwelijk van Tom Cruise en Katie Holmes nadert. Nog één nachtje slapen en dan geven de Amerikaanse filmsterren elkaar het jawoord in een Italiaanse stadje.

(Novum/AP) – Het huwelijk van Tom Cruise en Katie Holmes nadert. Nog één nachtje slapen en dan geven de Amerikaanse filmsterren elkaar het jawoord in het Italiaanse, middeleeuwse stadje Bracciano. De plechtigheid vindt mogelijk plaats in het vijftiende-eeuwse kasteel Odescalchi, dat veertig kilometer ten noorden van Rome ligt.

De ceremonie wordt volgens de burgemeester van Bracciano vrijwel zeker voltrokken volgens de regels van de Scientology-kerk, waartoe Cruise en Holmes behoren. Omdat een huwelijksvoltrekking volgens deze regels in Italië niet erkend wordt, trouwen Tom en Katie dit weekeinde mogelijk ook voor de katholieke kerk.

Het meest opvallende verschil met andere huwelijksceremonies is, dat bij een huwelijk volgens de Scientology-leer bruid en bruidegom elkaar beloven nooit te gaan slapen voordat een conflict is uitgepraat.

Cruise en Holmes logeerden deze week in een luxe hotel vlakbij de Spaanse Trappen in Rome. Het paar dineerde donderdag voorafgaand aan de ceremonie met vijftig gasten in een restaurant. Daarbij waren veel sterren aanwezig, onder wie Jennifer Lopez en Marc Anthony.

Meer beroemdheden, zoals Will Smith en David en Victoria Beckham arriveerden vrijdag om het huwelijk bij te wonen.

[Novum]