Search
Close this search box.

Hysterische taferelen bij H&M door Viktor & Rolf

Honderden modepopjes stonden donderdag te trappelen tot H&M in de Kalvertoren zijn deuren zou openen. De Viktor & Rolf-collectie hing eindelijk in de rekken.

Weer of geen weer, honderden modepopjes stonden donderdagochtend te trappelen tot Hennes en Mauritz in de Amsterdamse Kalvertoren zijn deuren zou openen. De collectie die het Nederlandse ontwerpersduo Viktor & Rolf voor de Zweedse winkelketen maakte hing eindelijk in de rekken.

Om klokslag tien uur mochten de ongeduldige jongens, meisjes, mannen en vrouwen de winkel in om hun keuze te maken uit de jurkjes en truitjes overladen met hartjes en ruches en de met pijlen doorspekte mannenkleding. Het duurde ongeveer twee minuten voor al het moois bij de vrouwen weg was, ook de bruidsjurken met een enorme strik aan de voorkant.

Een brede bodyguard en een moedig personeelslid wisten zo nu en dan een rek nieuw spul richting de menigte te duwen. Gevochten werd er nog net niet, maar het getrek, geduw en gegil was niet van de lucht. Fashionista’s krijgen dan ook niet dagelijks de kans om een echte Viktor & Rolf voor een schappelijke prijs te bemachtigen. Normaal kost de kleding van het duo het tienvoudige.

De collectie van de twee excentrieke ontwerpers hangt in winkels door heel Nederland, zolang de voorraad strekt. Wie donderdag geen vrij kon krijgen van werk of studie, kan vanaf zondagnacht de artikelen op internet proberen aan te schaffen.

[Novum]