Search
Close this search box.

Jezus-film in première in het Vaticaan

Een bioscoopfilm over de geboorte van Jezus Christus beleeft zondag zijn première in het Vaticaan. Bij de vertoning van The Nativity Story zijn 7000 bezoekers.

(Novum/AP) – Een bioscoopfilm over de geboorte van Jezus Christus beleeft zondag zijn wereldpremière in het Vaticaan. Bij de vertoning van ‘The nativity story’ worden ongeveer zevenduizend bezoekers verwacht, maar paus Benedictus XVI is waarschijnlijk niet aanwezig. Tot nu toe beleefden alleen televisiefilms hun eerste voorstelling in het Vaticaan.

De film is een productie van New Line Cinema, het bedrijf dat ook verantwoordelijk is voor de ‘Lord of the rings’-films. Keisha Castle-Hughes speelt Maria; Oscar Isaac nam de rol van Josef op zich. De regie was in handen van Catherine Hardwicke, de maker van ‘Lords of Dogtown’ en ‘Thirteen’.

De film wordt vertoond in een hal die doorgaans wordt gebruikt voor bijeenkomsten van pelgrims. De opbrengsten van de première gaan naar de bouw van een school in het Israëlische Mughar, dat ongeveer veertig kilometer van Nazareth ligt. In die stad leven christenen en moslims samen.

‘The nativity story’ draait vanaf 7 december in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]