Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Johnny Jordaan en Tante Leen op dubbelalbum

Maandag ligt het dubbelalbum ‘Loop maar even een straatje om’ van Johnny Jordaan en Tante Leen in de winkels. Op de cd staan 48 duetten en solonummers.

Vertolkers van het levenslied Johnny Jordaan en Tante Leen staan nog steeds in de belangstelling. Daarom verzamelde Jordaan-kenner Peter Pols 48 liedjes van de artiesten die nooit eerder op cd zijn verschenen voor het dubbelalbum ‘Loop maar even een straatje om’, dat maandag in de winkels ligt.

Op de cd staan duetten als ‘Amsterdam, zelfs het woord klinkt mij als muziek’ en ‘Mannetje van de radio’. Daarnaast zijn solonummers van beide volkszangers te horen, zoals ‘Als ik straks de kerk maar haal’ van Johnny Jordaan en ‘Ik gun je heus je borreltje wel’ van Tante Leen. Ook bevat het album duetten van Jordaan met Ramses Shaffy en Willy Alberti en is Tante Leen te horen met onder anderen Dorus en Seth Gaaikema.

Johnny Jordaan en Tante Leen leerden elkaar in 1955 kennen op een talentenjacht waarin werd gezocht naar ‘de stem van de Jordaan’. Tante Leen werd tweede, achter Johnny Jordaan. Daarna traden ze regelmatig samen op. Van beiden staat, nu ze er niet meer zijn, een borstbeeld op het Johnny Jordaanplein in Amsterdam.

[Novum]