Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Michael Jackson breekt records

Michael Jackson heeft acht wereldrecords in ontvangst genomen. Hij is onder meer de eerste artiest die meer dan honderd miljoen dollar in een jaar verdiende.

(Novum/AP) – Michael Jackson heeft dinsdag een bezoekje gebracht aan het hoofdkantoor van Guinness World Records in Londen. De popster, die in de Engelse hoofdstad is voor de uitreiking van de World Music Awards, nam de certificaten voor acht records in ontvangst. De artiest had gevraagd of hij de certificaten persoonlijk op kon halen omdat hij al sinds zijn jeugd fan is van de wereldrecordorganisatie.

Jackson heeft onder meer de records voor ‘de jongste zanger op de eerste plaats in Amerikaanse hitlijsten’ (hij was 11) en het record voor ‘de eerste zanger die op één binnenkwam in de Amerikaanse hitlijsten’ (met ‘You are not alone’) op zijn naam staan. Ook is hij ‘de eerste entertainer die meer dan honderd miljoen dollar in een jaar verdiende’ en ‘de meest verdienende entertainer ooit’.

Woensdagavond wordt Jackson tijdens de World Music Awards nog eens extra gehuldigd voor zijn achtste record: de verkoop van meer dan honderd miljoen exemplaren van één album, ‘Thriller’. Bij de World Music Awards wordt de Diamond Award toegekend voor artiesten die honderd miljoen albums hebben verkocht. Jackson is de eerste en tot dusver enige artiest die honderd miljoen exemplaren van één album verkocht.

Jackson zal tijdens de awardshow voor het eerst in jaren weer optreden. De laatste keer dat hij optrad, was bij zijn HIStory Tour in 1997. De 48-jarige King of Pop verschijnt nog maar zelden in het openbaar sinds hij vorig jaar werd vrijgesproken van kindermisbruik. Na het proces verliet hij de Verenigde Staten en woont hij vooral in Bahrein en Ierland, in een poging buiten de aandacht van de media te blijven.

Zijn hang naar privacy trekt echter juist de publiciteit. Volgens de Britse krant The Sun heeft Wacko Jacko een muurtje laten plaatsen in het Londense Hempel Hotel om zijn privacy te garanderen. De artiest en zijn drie kinderen hebben nu twaalf hotelkamers en een suite tot hun beschikking. Voordat de familie arriveerde moesten alle kaarsen en chocolaatjes van de kamers worden verwijderd omdat Jackson zijn kroost niet wil blootstellen aan brandgevaar en snoep.

[Novum]