Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Justin Timberlake niet nerveus voor MTV Awards

Justin Timberlake kijkt vol vertrouwen uit naar zijn rol van gastheer bij de MTV European Music Awards. De zanger presenteert donderdag het muziekevenement.

Justin Timberlake kijkt vol vertrouwen uit naar zijn rol van gastheer bij de MTV European Music Awards (de EMA’s). De zanger presenteert donderdag de dertiende editie van het muziekevenement. “De druk ligt niet bij mij maar bij de optredende artiesten”, zegt hij tegen persbureau Reuters.

Timberlake volgt Sacha Baron Cohen op als presentator. De komiek heeft momenteel succes met zijn film ‘Borat’, waarin hij de Kazachstaanse verslaggever Borat speelt. Net als Cohen is Timberlake van plan zijn optreden met grappen te doorspekken.

De 25-jarige gelegenheidspresentator kijkt uit naar het optreden van de Britse groep Muse. “Ik vind hun laatste album ‘Black holes and revelations’ geweldig.” Naast de favoriete band van Timberlake zijn onder meer Diddy en The Killers op het podium te bewonderen. Zelf zal de zanger ook optreden.

‘The Red Hot Chili Peppers’ zijn de grote kanshebbers van de avond. De band heeft maar liefst vier nominaties waaronder die voor ‘beste album’. Madonna, Shakira, Nelly Furtado, Kanye West, Muse en Christina Aguilera hebben ieder drie nominaties.

Timberlake maakt in de categorieën ‘beste mannelijke artiest’ en ‘beste popact’ zelf kans op een award. De EMA’s vinden plaats in de Deense hoofdstad Kopenhagen. De show is vanaf 21.00 uur live op de muziekzender te zien.

[Novum]