Search
Close this search box.

Kathleen Turner wint theaterprijs

Kathleen Turner is tijdens de Evening Standard Theatre Awards tot beste actrice gekozen. Ze ontving de prijs voor haar rol in ‘Who’s afraid of Virginia Woolf?’.

Kathleen Turner is maandag tijdens de Evening Standard Theatre Awards tot beste actrice verkozen. Ze ontving de prijs voor haar rol als Martha in het toneelstuk ‘Who’s afraid of Virginia Woolf?’. De 52-jarige actrice werd eerder dit jaar met dezelfde rol voor een Tony Award genomineerd. Het theaterstuk wordt in het Londense West End-theater opgevoerd.

De Amerikaanse actrice was zeer vereerd met de onderscheiding en prees het ‘alerte’ en ‘gevatte’ Britse publiek. Turner maakte verder van de gelegenheid gebruik om kritiek op president Bush te leveren. “Velen van ons werken hard om de weg die deze regering kiest te veranderen. Ik ben blij dat die inspanningen resultaat opleveren.”

Turner werd in de jaren tachtig door haar rol in de film ‘Body heat’ gezien als één van de sekssymbolen uit die tijd. Ze speelde verder in films als ‘The jewel of the Nile’ en ‘The virgin suicides’.

[Novum]