Search
Close this search box.

Lucie Silvas verlangt hevig terug naar Marco

Als het aan Lucie Silvas ligt, staat ze morgen weer op het podium met Marco Borsato. zangeres, die gast was tijdens de concertreeks in het Gelredome, mist hem.

Als het aan Lucie Silvas ligt, staat ze morgen weer op het podium met Marco Borsato. De Britse zangeres mist hem verschrikkelijk. “We sturen elkaar behoorlijk veel sms’jes en schrijven elkaar ook”, vertelt ze. “Ik vond het echt vreselijk toen de shows in het Gelredome voorbij waren. Verdrietig ook, omdat ik Marco nu niet meer zo vaak zie.” Vooral zijn warme karakter mist Lucie. “Er zijn maar weinig mensen die zo lief en betrokken zijn als hij.”

Silvas trad tijdens de concertreeks Symphonica in Rosso in Arnhem avond na avond met Borsato op. Dat ze hem nu zo mist, leidt volgens haar absoluut niet tot jaloezie van Leontine, de vrouw van Borsato. Ook op haar is ze dol. “En de kinderen zijn ook schatten. Het hele gezin is als familie voor me.”

Een van de mooiste momenten van de shows was voor Lucie de avond voor het laatste concert. Met Marco en zijn band vetrok ze naar een bar waar de hele groep tot diep in de nacht muziek maakte. “Iedereen deed mee. We zongen Nederlandse en Engelse liedjes door elkaar en hadden zo ontzettend veel lol. Echt onvergetelijk.”

De 29-jarige zangeres was het afgelopen jaar zo vaak in Nederland, dat ze voor haar gevoel behoorlijk is ingeburgerd. Zo is ze gek op bitterballen en heeft ze zelfs al een oliebol geproefd. Ook de P.C. Hooftstraat heeft Silvas ontdekt en ze is fan van Racoon. “Wat een mooie nummers maken zij”, zegt ze. “Ik kan er geen genoeg van krijgen.”

Het nieuwe album van Silvas ‘The same side’ kwam vorige maand als eerste in Nederland uit, omdat het duet met Borsato ‘Everytime I think of you’ op één binnenkwam in de hitlijsten. De plaat verschilt behoorlijk van de vorige, zegt Silvas. “Ik heb minder de behoefte om dingen heel groots aan te pakken, door bijvoorbeeld een heel orkest achter me te hebben. Daardoor is dit album veel organischer en zachter geworden. Ik heb me laten inspireren door mensen als John Mayer, India Irie, Jack Johnson en Norah Jones. Voor hen geldt: bescheidenheid siert de mens. Zo wil ik ook zijn.”

In februari geeft Lucie vier concerten in Nederland, waar ze nieuwe nummers van haar album zal afwisselen met hits als ‘Breathe in’ en ‘What you’re made of’. Een van de optredens vindt plaats in Theater Carré in Amsterdam. “Ik heb al gehoord hoe prachtig Carré is, dus ik kijk er erg naar uit om daar te staan. Maar ik kijk naar alle optredens ontzettend uit.”

[Novum]