Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Luisteraars 3FM kiezen bewoners Glazen Huis

Luisteraars van 3FM bepalen welke drie radio-dj’s volgende maand plaatsnemen in het Glazen Huis op de Neude in Utrecht. Ze kunnen van 4 tot 8 december stemmen.

Luisteraars van 3FM bepalen dit jaar welke drie radio-dj’s volgende maand plaatsnemen in het Glazen Huis op de Neude in Utrecht. Giel Beelen, Gerard Ekdom, Claudia de Breij, Coen Swijnenberg, Sander Lantinga en Michiel Veenstra stellen zich verkiesbaar. Zij zijn bereid zes dagen niet te eten en 24 uur per dag live-radio te maken om slachtoffers van landmijnen op te vangen.

De actie Serious Request gaat op 19 december van start. De uitverkorenen blijven tot kerstavond in het huis om geld in te zamelen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen. Luisteraars kunnen van 4 tot en met 8 december stemmen.

3FM zet zich jaarlijks in samenwerking met het Rode Kruis in voor een specifiek goed doel. Met een actie in 2004 werd ruim negenhonderdduizend euro opgehaald voor de vluchtelingen in Darfur. Vorig jaar stroomde ruim 1,2 miljoen euro binnen voor zwerfkinderen in Congo.

Slachtoffers van landmijnen zijn niet de enige mensen voor wie Giel Beelen in de bres springt. De dj hing donderdag een spandoek op in Amsterdam, met daarop de tekst ‘Darfur needs serious support’. Met het doek vraagt hij aandacht voor de massamoord in deze provincie in Sudan.

[Novum]