Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Talpa wordt toch Tien

Televisiezender Talpa wordt met ingang van 16 december omgedoopt tot Tien, de naam die John de Mol al in een pril stadium voor zijn zender voor ogen had.

(Novum/Betten) – Televisiezender Talpa wordt met ingang van 16 december omgedoopt tot Tien, de naam die John de Mol al in een pril stadium voor ogen had. Dat heeft de zender donderdag bekend gemaakt. De lang gekoesterde wens om 24 uur per dag uit te zenden gaat tegelijk met de naamsverandering in vervulling.

De rechter verbood De Mol eerder de naam Tien te gebruiken, omdat SBS eigenaar was van de naam TV10. De twee bedrijven hebben hun geschil hierover echter opgelost. Volgens Ronald Goes, algemeen directeur van Talpa, zal de naamsverandering meer duidelijkheid scheppen voor de kijker. Het cijfer tien komt rechts in beeld te staan, waardoor iedereen precies weet op welke voorkeurtoets de zender is te vinden. “Door deze naamswijziging zijn wij nog beter in staat de kijker hier vertrouwd mee te maken.”

Ook de website van Talpa gaat anders heten. Vanaf 16 december is alle informatie over de programma’s en presentatoren te vinden op www.tien.tv.

[Novum]