Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Madonna: vader David weigerde financiële steun

De vader van het door Madonna geadopteerde jongetje David heeft financiële steun voor het kindje in Malawi van haar geweigerd.

(Novum/AP) – De vader van het door Madonna geadopteerde Malawische jongetje David heeft financiële steun van de popster geweigerd. Dat zei Madonna in een interview met het Amerikaanse televisieprogramma Dateline NBC. De 48-jarige zangeres zegt Yohane Banda steun aangeboden te hebben, zodat deze zijn zoontje zelf kon opvoeden.

De zangeres reisde onlangs af naar Malawi voor een liefdadigheidsprogramma voor weeskinderen. In een weeshuis ontmoette ze David. De adoptie van het 1-jarige kind kwam Madonna op kritiek te staan in Malawi en de rest van de wereld. Het zou gaan om het ‘kopen’ van een kind, en de adoptie zou in strijd zijn met de regels.

Ook werd gezegd dat het voor David beter zou zijn als hij met geld van Madonna in Malawi kon blijven. De 31-jarige vader had David in een weeshuis achtergelaten, omdat hij na de dood van zijn vrouw niet meer voor hem kon zorgen. “Ik heb gezegd dat ik hem graag terug zou willen brengen naar zijn dorp”, zei Madonna woensdag in het interview. “Ik zou hem dan financieel grootbrengen.” De vader zei volgens de zangeres echter nee, omdat hij denkt dat zijn zoontje daadwerkelijk een beter leven heeft bij Madonna en haar man Guy Ritchie. “Toen hij nee zei, was dat voor mij een teken dat het mijn taak was om voor David te zorgen.”

De popdiva wil het jongetje nog steeds in haar gezin opnemen, maar de adoptie is nog niet rond. Eerder deze week zou Banda gezegd hebben dat hij hoopt dat de negatieve berichten van critici de zangeres niet ontmoedigen om alsnog te vechten voor de adoptie.

[Novum]