Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Martine gaat Catherine niet imiteren

Als opvolgster van Catherine Keyl gaat Martine van Os haar eigen stempel drukken op het programma Max & Catherine. “Ik ga Catherine niet nadoen”, zegt Van Os.

Als opvolgster van Catherine Keyl gaat Martine van Os haar eigen stempel drukken op het programma Max & Catherine, dat vanaf 27 november tot de kerststop Max & Martine heet. “Ik ga Catherine niet nadoen”, zegt de 49-jarige presentatrice. “We zijn verschillende mensen. Ik kom meer uit de culturele hoek en zoek andere gasten uit. Mogelijk boor ik ook een ander kijkerssegment aan.”

Van Os ontvangt in het praatprogramma gasten als schrijfster Saskia Noort, voormalig minister Hedy d’Ancona en musicalster Bastiaan Ragas. Ze heeft deze gasten zelf uitgekozen. “Ik kan heel erg mijn eigen voorkeur aangeven.”

Maandag meldde RTL Boulevard dat Keyl helemaal stopt met haar programma voor ouderenomroep MAX. Dat is nog helemaal niet zeker, benadrukt Van Os. “Catherine is nog volop in onderhandeling over een vervolg.” Omdat Keyl het dagelijkse programma te intens vindt, probeert ze één à twee keer per week Max & Catherine te presenteren. Mogelijk vult Van Os vanaf volgend jaar de rest van de dagen in.

Van Os begon haar carrière als actrice. Ze was onder meer te zien in Zeg ‘ns AAA, Medisch Centrum West en de film ‘Honneponnetje’ (1988). Door haar presentatiewerkzaamheden schiet het acteren er een beetje bij in. Dat wijt Van Os onder meer aan de Nederlandse ‘hokjesgeest’, die van je verlangt dat je kiest of je acteur of presentator bent.

Wel is ze binnenkort op een aantal regionale televisiezenders te zien in de Sinterklaasfilm ‘Het uur van de waarheid’, waarin ze naast Arthur Bostrom, Jos Brink en Albert Verlinde is te zien.

[Novum]