Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Meryl Streep en Tony Bennett in actie voor Darfur

Tony Bennett en Meryl Streep starten een televisiecampagne voor Darfur. De actrice en de zanger roepen hun landgenoten in reclamespotjes op geld te doneren.

Tony Bennett en Meryl Streep geven woensdag het startschot voor een Amerikaanse televisiecampagne voor Darfur. De actrice en de zanger roepen hun landgenoten in reclamespotjes op geld te doneren aan de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. De sterren hopen dat de giften bijdragen aan het stichten van vrede in de door een burgeroorlog geteisterde Sudanese regio. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift People.

In de spotjes zegt de 57-jarige Streep dat mensen zich niet van Darfur moeten afkeren, omdat de bewoners nu hulp nodig hebben. Bennett doet een emotionele oproep aan de kijkers. “Mensen gaan dood in Darfur. We moeten meer doen dan alleen naar het nieuws kijken.” In het spotje is het nummer ‘If I ruled the world’ van de 80-jarige zanger te horen.

Bennett legt uit waarom hij zich inzet voor de Afrikanen. “We leven momenteel in een inhalig tijdperk. Het is leuk om te ontvangen, maar het is nog veel leuker om te geven. Wie geeft, krijgt veel terug.”

[Novum]