Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Najib Amhali krijgt prijs uit handen van Ali B

Najib Amhali heeft drie Gouden Discs ontvangen. Van zijn dvd’s ‘Most wanted’, ‘Veni vidi vici’ en ‘Freefight’ zijn meer dan 50.000 exemplaren verkocht.

Cabaretier Najib Amhali kreeg zondag in Antwerpen drie prijzen overhandigd van rapper Ali B, PSV’er Ibrahim Afellay en zijn moeder. Amhali kreeg de Gouden Discs voor de uitzonderlijke verkoop van zijn dvd’s ‘Most wanted’, ‘Veni vidi vici’ en ‘Freefight’. Van alle drie de schijfjes zijn meer dan vijftigduizend exemplaren verkocht.

De 35-jarige Amhali won in 1998 de jury- en de publieksprijs van het Leids Cabaretfestival. Hij heeft vier cabaretshows op zijn naam staan en staat begin volgend jaar met een nieuwe voorstelling op de planken. De werktitel van de show luidt vooralsnog ‘Zorg dat je erbij komt’. Verder speelde hij in de film ‘Shouf shouf habibi’ en presenteerde hij in aanloop naar het WK het programma Najib Loopt Warm.

Ook in België is Amhali populair. Zo trad hij zondag twee keer op in de Antwerpese Elisabethzaal, waar tweeduizend bezoekers inpassen. Hij kreeg de drie prijzen uitgereikt na afloop van de matineevoorstelling.

[Novum]