Search
Close this search box.

Nieuw album Trijntje Oosterhuis nu al platina

Het nieuwe album van Trijntje Oosterhuis is vrijdag, de dag van uitkomst, al platina. Van ‘The look of love’ zijn op voorhand al 70.000 exemplaren verkocht.

Het nieuwe album van Trijntje Oosterhuis is vrijdag, de eerste dag dat het in de winkels ligt, al platina. Dat meldt de zangeres op haar site. Op voorhand zijn er zeventigduizend exemplaren van ‘The look of love’ verkocht. Op de cd zingt Trijntje haar favoriete nummers van de Amerikaanse componist en liedjesschrijver Burt Bacharach, zoals ‘Say a little prayer’ en ‘Close to you’.

Oosterhuis vloog speciaal naar Amerika om de grootmeester te ontmoeten. Daar ontdekte ze hoe perfectionistisch hij is, maar ook toegankelijk. “Hij was heel relaxed en had gewoon zijn joggingbroek en gymschoenen aan toen we elkaar zagen. Maar hij weet natuurlijk ook dondersgoed dat hij een ster is. Die man is simpelweg niet weg te denken uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis.”

Dat de liedjes van Bacharach eerder door beroemde zangeressen als Dionne Warwick en Aretha Franklin zijn gezongen, bracht de 33-jarige Oosterhuis niet van haar stuk. “Ik heb mijn eigen stijl en het is echt een plaat van Trijntje geworden.” ‘The look of love’ ligt vrijdag in de winkels. Van 6 tot en met 24 december brengt de zangeres haar nieuwe repertoire onder begeleiding van het Metropole Orkest ten gehore in zalen door heel Nederland.

[Novum]