Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Madonna ontkent geruchten over tweede adoptie

Sinds Madonna vorige maand David uit Malawi adopteerde, gaan er geruchten dat ze ook nog een meisje wil adopteren. Volgens haar woordvoerder is dat niet waar.

De woordvoerder van Madonna heeft korte metten gemaakt met de geruchten dat de popster nog een kind wil adopteren. Sinds de superster vorige maand de 1-jarige David uit Malawi adopteerde, circuleren er verhalen op internet dat ze ook nog een meisje wil adopteren. Volgens woordvoerder Liz Rozenberg klopt er niets van deze verhalen.

“Madonna heeft gezegd dat ze alle kinderen in Malawi wel zou willen adopteren. En in zekere zin doet ze dat ook een beetje door het bouwen van een weeshuis in het land”, vertelt Rozenberg aan het Amerikaanse tijdschrift Life & Style. “Maar er zijn geen plannen om daadwerkelijk nog een kind te adopteren.”

De adoptie van David is ook nog niet helemaal rond. Volgens de wetten in Malawi moeten de adoptieouders anderhalf jaar met een kind doorbrengen voordat de adoptie officieel wordt. Normaal gesproken moet dit in Malawi zelf gebeuren, maar Madonna en haar man Guy Ritchie hebben toestemming gekregen David mee te nemen naar hun woonplaats Londen. Dat betekent echter niet dat zij de regel helemaal ontlopen, voorlopig hebben ze slechts de tijdelijke voogdij over het jongetje. Pas in 2008 wordt de adoptie officieel.

Maandag wordt bekend of de zaak die mensenrechtenorganisaties hebben aangespannen tegen de adoptie van David doorgaat. Een rechter in Malawi bekijkt momenteel of de organisaties een zaak hebben. Ze vinden dat de popster haar bekendheid en geld heeft misbruikt om de gangbare regels voor adoptie te omzeilen.

[Novum]