Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Ingrid Bergman gezocht voor huwelijk

Het Zweedse stadje Stode is op zoek naar een bruid die lijkt op Ingrid Bergman. Het stadje wil in de zomer van volgend jaar haar eerste huwelijk naspelen.

(Novum/AP) – Het Zweedse stadje Stode is op zoek naar een aanstaande bruid die lijkt op Ingrid Bergman. Het stadje wil in de zomer van volgend jaar het eerste huwelijk van de actrice laten naspelen.

Bergman trouwde in 1937 met Petter Aron Lindstrom in de kerk van Stode, dat op ongeveer 375 kilometer van Stockholm ligt. Omdat het volgend jaar zeventig jaar geleden is, zoekt de folkloristische vereniging van het stadje naar een Zweedse dubbelgangster die echt gaat trouwen.

De vereniging neemt de kosten van het feest en de trouwjurk, een kopie van de jurk van Bergman, voor haar rekening. De bruidegom hoeft volgens een woordvoerder niet per se op Lindstrom te lijken. Op de gastenlijst staan onder anderen de dochter van Bergman en Lindstrom, Pia Lindstrom, en andere familieleden die in Stode wonen.

Bergman werd een Hollywood-icoon met films als ‘Casablanca’, ‘Notorious’ en ‘Anastasia’. Ze trouwde drie keer, onder meer met de Italiaanse regisseur Roberto Rossellini. Ze overleed in 1982 op 67-jarige leeftijd.

[Novum]