Zoeken
Sluit dit zoekvak.

O.J. Simpson had bloedgeld nodig voor schulden

O.J. Simpson weet dat er bloed kleeft aan het geld dat hij verdient aan ‘If I did it’, maar zegt dat het boek nodig was om zijn rekeningen te betalen.

(Novum/AP) – O.J. Simpson weet dat er bloed kleeft aan het geld dat hij zou verdienen aan zijn boek ‘If I did it’, maar zegt dat hij aan het project heeft meegewerkt om zijn rekeningen te kunnen betalen en zijn kinderen te onderhouden. “Het is allemaal bloedgeld, dat weet ik, maar het heeft me wel geholpen uit de schulden te komen.” Hoeveel hij voor het project heeft gekregen wil hij niet zeggen, maar het is minder dan de geschatte 2,7 miljoen euro. Een deel van het geld heeft hij al gebruikt om belastingschulden af te betalen.

In het boek beschrijft de voormalige sportman hoe hij hypothetisch gezien zijn ex-vrouw en haar minnaar om het leven zou hebben gebracht. Het stel werd in 1994 vermoord. In een televisie-interview op Fox zou hij de beschrijving nog eens dunnetjes over doen. Nadat de plannen bekend werden ontstond in Amerika een storm van kritiek. Daarop werd besloten het boek niet uit te brengen en het interview niet uit te zenden.

De 59-jarige Simpson weigert zijn excuses aan te bieden voor het boek, omdat hij vindt dat hij recht heeft op nieuwe inkomsten. “Ik ben twaalf jaar lang uitgebuit. Iedereen heeft aan mij verdiend.” Hoewel het boek op het laatste moment niet in de verkoop ging, is het mogelijk op internet illegaal verkrijgbaar. Toen het eerder deze week kort op eBay te koop stond, werd er 1250 euro voor geboden.

[Novum]