Search
Close this search box.

O.J. Simpson praat over moord op vrouw

De Amerikaanse zender Fox zendt op 27 en 29 november een interview uit met O.J. Simpson. Daarin vertelt hij hoe hij zijn ex-vrouw zou hebben vermoord.

(Novum/AP) – Hij heeft het niet gedaan, maar O.J Simpson wil graag vertellen hoe hij puur hypothetisch gezien zijn ex-vrouw en haar minnaar zou hebben omgebracht. Het tweedelige interview ‘O.J. Simpson: If I did it, here’s how it happened’ is op 27 en 29 te zien op de Amerikaanse zender Fox.

Enkele dagen na uitzending komt het boek ‘If I did it’ uit. Ook daarin beschrijft de voormalige American footballer hoe hij de dubbele moord zou hebben uitgevoerd. In een video op de site van Fox is al te zien hoe Simpson vertelt dat er veel bloed aan te pas zou zijn gekomen.

De 59-jarige Amerikaan stond in 1994 terecht voor de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown Simpson en haar vriend Ronald Goldman. Na een lange strafzaak, die live op televisie was te volgen, werd hij vrijgesproken. Drie jaar later werd hij in een civielrechtelijke zaak wel schuldig bevonden en betaalde hij een boete die in de miljoenen liep.

[Novum]