Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Onzekerheid over laatste film van Robert Altman

Door Robert Altmans dood komt zijn laatste project waarschijnlijk nooit van de grond. De regisseur werkte aan een fictieve filmbewerking van een documentaire.

Door de dood van filmmaker Robert Altman zal zijn laatste project waarschijnlijk nooit van de grond komen. De regisseur werkte aan een fictieve filmbewerking van de documentaire ‘Hands on a hard body’ uit 1997. Altman had zijn eigen visie en is daarom moeilijk te vervangen, zegt filmproducent Bob Berney in het Amerikaanse filmvakblad Variety. “Dit was bedacht als een Robert Altman-film en ik ben niet zeker of het op een andere manier kan worden gemaakt.”

De oorspronkelijke documentaire volgt de mensen die meededen aan een volhardingswedstrijd in Texas. Ze moesten hun handen zo lang mogelijk op een vrachtwagen houden. Begin volgend jaar zouden de opnamen van de filmversie beginnen. Altman en scenarioschrijver Stephan Harrigan belden vorig weekeinde nog naar de zaakwaarnemers van acteurs om de film te casten. Naar verluidt was Altman zo hard aan het werk omdat hij zijn dood zag aankomen.

Altman is maandag op 81-jarige leeftijd overleden. Hij maakte films als ‘MASH’ (1970), ‘Nashville’ (1975), ‘The player’ (1992) en ‘Short cuts’ (1993).

[Novum]