Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Otazu: het zijn allemaal mijn schatjes

Rodrigo Otazu koestert al zijn sieraden. Dat vertelde de ontwerper maandag tijdens de lancering van zijn nieuwe sieradenlijn in samenwerking met Gassan Diamonds

Rodrigo Otazu koestert al zijn sieraden. Dat vertelde de Argentijnse ontwerper maandagavond in Amsterdam tijdens de lancering van zijn nieuwe sieradenlijn. In samenwerking met diamanthuis Gassan Diamonds creëerde hij voor de zesde keer een exclusieve collectie van tien unieke stukken. Het voormalig Calvin Klein-model heeft geen favoriet sieraad. “Ik houd van elk stuk. Het zijn allemaal mijn schatjes.”

De 37-jarige ontwerper maakte voor de collectie gebruik van goud in combinatie met speciaal door Gassan geslepen diamanten. Gassan slijpt volgens een nieuwe methode, de Gassan 121, waarbij de briljanten elk 121 facetten hebben, in plaats van 57. Het familiebedrijf heeft een wereldpatent op de slijpvorm, die gedurende drie jaar ontwikkeld is. Otazu heeft zijn collectie ‘Fairy tale’ genoemd, omdat diamanten voor hem ‘sprookjesachtige liefdesverhalen’ zijn.

Op de Westerkerk in Amsterdam kwamen maandag genodigden af als Quinty Trustfull, Leco van Zadelhoff en Sheila de Vries. Eén van de stukken werd na een half uur al verkocht. “De boodschap is eeuwige liefde. Diamanten geef je aan iemand waar je van houdt”, zei Otazu.

Voor Otazu is het sprookje nog niet uit. Op 20 november presenteert hij zijn meubelcollectie in Moskou. De ontwerper houdt van mooie dingen en heeft zijn creativiteit losgelaten op de meubelstukken. “Ik heb allerlei materialen gebruikt zoals bladgoud, bladzilver en edelstenen.”

[Novum]