Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Pamela Hemelrijk sleept Metro voor de rechter

Pamela Hemelrijk sleept gratis dagblad Metro voor de rechter. De 59-jarige columniste is door Metro aan de kant gezet. De krant streeft naar ‘verjonging’.

Pamela Hemelrijk sleept gratis dagblad Metro voor de rechter. De 59-jarige columniste is door Metro aan de kant gezet. De krant streeft naar ‘verjonging’, zegt hoofdredacteur Rutger Huizenga. “Ze heeft drie jaar voor ons geschreven. Dat is best lang voor een columnist.”

Hemelrijk, die bekend staat om haar scherpe stukken over politici en de multiculturele samenleving, heeft een andere verklaring. “Ik heb veel vijanden gemaakt en dat kan je wel eens opbreken.” De Amsterdamse wordt bij het kort geding bijgestaan door advocaat Oscar Hammerstein. “Ik ga mijn huid duur verkopen.”

Na een aantal conflicten werd Hemelrijk in 2002 aan de kant gezet door het Algemeen Dagblad. Daarna schreef ze artikelen voor de website van filmmaker Theo van Gogh, die in 2004 werd vermoord.

[Novum]