Search
Close this search box.

Edsilia Rombley brengt Nederlandstalig album uit

Edsilia Rombley komt volgend jaar met haar eerste Nederlandstalige album. De cd komt vier jaar na het laatste album ‘Face to face’ van de 28-jarige zangeres.

Edsilia Rombley komt volgend jaar met haar eerste Nederlandstalige album. De 28-jarige zangeres heeft meegeholpen met het schrijven van de nummers die ze in januari ten gehore brengt tijdens haar nieuwe theatertour. Het publiek heeft even op nieuws moeten wachten sinds de laatste cd van Edsilia, ‘Face to face’, uitkwam in 2002. “Ik was door allerlei muzikale uitstapjes niet echt in de ‘vibe’ om een ander album te maken.”

Muzikale klusjes had Edsilia genoeg. Zo zong ze afgelopen zomer in de theatertour van Karin Bloemen en werkte ze in 2003 samen met Ali B voor het multiculturele theaterproject ‘Made in Holland’. Ook toerde ze rond met jazz-pianist Michiel Borstlap en maakte ze haar debuut op het North Sea Jazz-festival. Edsilia stond zelfs in het voorprogramma van Lionel Richie en verzorgde veel optredens in Duitsland.

Het Eurovisie Songfestival heeft haar dus geen windeieren gelegd. Edsilia behaalde in 1998 de vierde plaats met het liedje ‘Hemel en aarde’. Het nummer werd echter nooit op een album uitgebracht. “Veel mensen verwachtten dat ik een Nederlandstalig album uit zou brengen na het songfestival”, legt Edsilia uit. “Maar ik ging gewoon verder met de meidengroep Dignity, waarmee ik sinds 1996 zong.”

Volgend jaar wordt het langverwachte album uitgebracht, waarop ook ‘Hemel en aarde’ staat. Voor de bijbehorende theatertour, die tot maart duurt, krijgt Edsilia hulp van Karin Bloemen. De 46-jarige cabaretière helpt de babbelkont met de indeling van haar optreden. Edsilia heeft zelf genoeg inbreng. “Ik vind zelf een rode draad in het verhaal leuk, maar Karin helpt me met de setting en vertelt me waar een grapje moet komen.”

Het nummer ‘Wat heb je nodig?’ is speciaal voor Edsilia, omdat het liedje leerzaam is voor veel mensen. Datzelfde nummer en de rest van de nieuwe liedjes passeren de revue tijdens de theatershow. Edsilia vindt de intieme sfeer in kleine theaterzalen geweldig. “Ik ben verliefd geworden op het theater en je gaat echt met de billen bloot, omdat het publiek speciaal voor jou komt. Het voelt alsof ze bij je op visite zijn.”

[Novum]