Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Platenmaatschappij dumpt Charlotte Church’

Charlotte Church heeft geen platenmaatschappij meer. Diverse Britse media meldden woensdag dat de 20-jarige sopraan gedumpt is door haar maatschappij Sony BMG.

Charlotte Church heeft geen platenmaatschappij meer. Diverse Britse media melden woensdag dat ze gedumpt is door haar maatschappij Sony BMG. De 20-jarige sopraan tekende acht jaar geleden een contract bij Sony, dat haar carrière lanceerde met het debuutalbum ‘Voice of an angel’ uit 1998.

Sony BMG heeft het contract van Church mogelijk niet vernieuwd, omdat haar popalbum ‘Tissues and issues’ slechts een vijfde plaats behaalde in de Britse albumlijst. Een woordvoerder van Church ontkent. “Het contract was voor vijf albums. Die zijn gemaakt en zowel Sony als Charlotte wilden het contract niet verlengen.”

De Britse Church zegt dat ze zich wil concentreren op het presenteren van televisieprogramma’s. Haar programma The Charlotte Church Show, dat in september en oktober uitgezonden werd, is goed bekeken. Gemiddeld keken 1,9 miljoen Britten naar het programma, dat een mix is van muziek, comedy en interviews.

[Novum]