Search
Close this search box.

Rolling Stones breken record met tournee

De Rolling Stones hebben met hun huidige tournee een recordbedrag in het laatje gebracht. De A Bigger Bang-tournee heeft 437 miljoen dollar opgebracht.

De Rolling Stones hebben met hun huidige tournee een recordbedrag in het laatje gebracht. De A Bigger Bang-tournee, die in juli Amsterdam aandeed, heeft sinds voorjaar 2005 437 miljoen Amerikaanse dollar (335 miljoen euro) opgebracht. Daarmee wordt de Vertigo-tournee van U2 uit 2005 en 2006 verslagen. Die bracht meer dan 333 miljoen dollar (255 miljoen euro) op. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift Billboard op zijn website.

Drieënhalf miljoen mensen hebben een van de tot nu toe 110 optredens van de A Bigger Bang-tournee bezocht. Naar verluidt laten de Britse rockers de tour tot in het volgende jaar doorlopen. Dat zou betekenen dat een bedrag van vijfhonderd miljoen dollar (382 miljoen euro) binnen handbereik ligt.

De Stones waren al eerder recordhouders met hun Voodoo Lounge-tournee in 1994 en 1995. Die bracht 320 miljoen dollar (245 miljoen euro) op.

[Novum]