Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Russische regering denkt aan verbod Borat

De film ‘Borat’ wordt mogelijk geweerd uit Rusland. De regering liet donderdag weten dat waarschijnlijk geen vergunning voor vertoning wordt afgegeven.

(Novum/AP) – De film ‘Borat’ wordt mogelijk geweerd uit Rusland. De regering liet donderdag weten dat waarschijnlijk geen vergunning voor vertoning wordt afgegeven. ‘Borat: cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakhstan’ zou beledigend zijn voor minderheidsgroepen in het land, dat aan Kazachstan grenst.

In de film reist de Kazachstaanse journalist Borat, een alter ego van komiek Sacha Baron Cohen, af naar de Verenigde Staten. Hij doet voorkomen of zijn landgenoten paardenurine drinken, het leuk vinden om honden af te schieten en verkrachting en incest als hobby hebben. In Amerika, waar de film vorige week in première ging, is ‘Borat’ een groot succes. De productie kwam op één binnen in de box office, de lijst van films met de hoogste omzet.

Of de film echt geweerd wordt uit de Russische bioscopen, is nog niet officieel bevestigd. Vooralsnog staat de première gepland op 30 november.

[Novum]