Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Babette van Veen leent stem aan verhalen Guusje

Babette van Veen heeft de verhaaltjes uit het tweede kinderboekje over Woezel en Pip ingesproken op een cd. De verhalen zijn geschreven door Guusje Nederhorst.

Babette van Veen heeft de verhaaltjes uit het tweede kinderboekje over Woezel en Pip ingesproken op een cd. De verhalen over de twee hondjes zijn geschreven door haar vriendin en oud-collega Guusje Nederhorst, die in 2004 overleed. Het eerste ‘Woezel en Pip’-boekje werd postuum uitgebracht. Inmiddels zijn er rond de 120 duizend exemplaren van het boekje verkocht.

In mei maakte Dinand Woesthoff, de weduwnaar van Nederhorst, bekend een ‘Woezel en Pip’-babylijn op de markt te brengen, met onder meer rompertjes en een servies. Hij vertelde toen ook dat er een tweede boekje over de hondjes in de maak was, met nog ongepubliceerde verhalen.

Babette van Veen schrijft op haar weblog dat ze vereerd was toen ze gevraagd werd voor het inlezen van de verhaaltjes voor het tweede boekje. “Guusje heeft met Woezel en Pip zoiets moois en liefs gemaakt dat ik echt hoop dat veel kinderen er nog heel lang van kunnen genieten.”

Van Veen en Nederhorst speelden samen in Goede Tijden Slechte Tijden. Ook vormden zij met Katja Schuurman tussen 1995 en 1998 het gelegenheidstrio ‘Linda, Roos en Jessica’.

[Novum]