Search
Close this search box.

Shakira wint vier Latin Grammy Awards

Shakira is grote winnaar geworden van de Latin Grammy Awards. Ze sleepte 4 prijzen in de wacht, o.a. beste album en beste liedje.

(Novum/AP) – Shakira is de grote winnaar van de Latin Grammy Awards, die donderdag zijn uitgereikt in New York. De Colombiaanse zangeres sleepte vier prijzen in de wacht, waaronder die voor beste album voor ‘Fijacion oral vol. 1’ en beste liedje voor ‘La tortura’, het duet met Alejandro Sanz.

De prijs voor beste nieuwkomer ging naar de groep Calle 13, die ook won in de categorieën beste urban album en beste videoclip. De Argentijnse rocker Gustavo Cerati nam de awards voor beste rocknummer en beste rockzanger mee naar huis. Salsalegende Gilberto Santa Rosa sleepte zijn eerste Grammy in de wacht, die voor beste salsa-album.

Shakira, die verder de Grammy voor beste opnamen en beste popalbum van een vrouwelijke artiest won, bracht donderdag samen met Sanz ‘La tortura’ ten gehore. Ook Ricky Martin en Andrea Bocelli traden op.

[Novum]