Zoeken
Sluit dit zoekvak.

T.I. grote winnaar BET Hip Hop Awards

T.I. is zondag de grote winnaar geworden van de Black Entertainment Television (BET) Hip Hop Awards. De rapper won drie prijzen, waaronder die voor beste cd.

(Novum/AP) – T.I. is zondag de grote winnaar geworden van de Black Entertainment Television (BET) Hip Hop Awards. De rapper sleepte drie prijzen in de wacht, waaronder die voor beste album. Het hiphopfestijn in de Amerikaanse stad Atlanta vond dit jaar voor het eerst plaats.

Naast de prijs voor beste cd won T.I. de award voor beste hiphopvideo en werd hij tot meest gewaardeerde hiphopartiest gekozen. Vermaard hiphopper Grandmaster Flash werd geëerd met de I Am Hip Hop Icon Award. De 48-jarige artiest wordt gezien als een van de grondleggers van de Amerikaanse hiphop en gebruikte als eerste dj de techniek van het scratchen. Flash was erg blij met de prijs. “Dat ik een award krijg voor mijn technische kwaliteiten, betekent meer voor mij dan alle andere dingen die ik in mijn leven bereikt heb.”

Tijdens de schow traden hiphoppers als Diddy, Jermaine Dupri en Young Jeezy op.

[Novum]