Search
Close this search box.

U2 wint rechtszaak van ex-styliste

U2 heeft een juridisch gevecht gewonnen van een ex-styliste van de band. De muzikanten daagden Lola Cashman voor het gerecht omdat ze spullen had ontvreemd.

(Novum/AP) – U2 heeft woensdag een rechtszaak gewonnen tegen een voormalige styliste van de band. De Ierse muzikanten daagden Lola Cashman voor het gerecht omdat ze zonder toestemming kleding en foto’s van hen had meegenomen. De vroegere U2-werkneemster moet de gestolen waar teruggeven aan Bono en co.

De vrouw verklaarde dat leadzanger Bono haar de spullen gaf, waaronder een cowboyhoed en een trui, terwijl hij na een concert in zijn onderbroek stond te dansen. De rechter geloofde haar niet.

De waarde van de kleding en foto’s wordt op vijfduizend euro geschat. Cashman nam de spullen mee tijdens de Joshua tree tour in 1987. U2 begon de rechtszaak nadat de styliste in 2002 probeerde de foto’s en kleding van de hand te doen via een veilinghuis.

In 2004 schreef Cashman het boek ‘Inside the Zoo with U2: My life with the world’s biggest rock band’. Daarin probeert ze de Ierse groep in een kwaad daglicht te zetten.

[Novum]