Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Van Damme toch niet in ‘Rush hour 3’

Fans van Jean-Claude van Damme moeten opnieuw een teleurstelling verwerken. De spierbundel is niet te zien naast Jackie Chan en Chris Tucker in ‘Rush hour 3’.

Fans van Jean-Claude van Damme moeten opnieuw een teleurstelling verwerken. De Belgische spierbundel is niet te zien naast Jackie Chan en Chris Tucker in de derde aflevering van ‘Rush hour’.

Geruchten op internet dat Van Damme de schurk zou spelen, zijn terug te voeren op een grap die hij zelf maakte in een interview, legt hij nu uit. “Als ik in een komedie zou spelen zou het niet zoiets worden als ‘Rush hour’, maar meer een ‘Lethal weapon’-achtige actiekomedie, iets met een beetje gevoel voor de realiteit”, zegt Van Damme op de website van het Amerikaanse filmblad Empire.

‘Bloodsport’ (1988) was de doorbraak voor de man die 46 jaar geleden is geboren als Jean-Claude van Varenberg. Sinds ‘Street fighter’ (1994) heeft de krachtpatser niet meer in een grote film gespeeld. Wel zat hij in het Franse Big Brother-huis. Volgend jaar moet ‘Bloodsport 2 extreme’ in de bioscoop komen.

[Novum]