Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kerstshow met Tony Neef wordt geen kerkdienst

De show ‘White Christmas’ wordt volgens Tony Neef geen kerkdienst, maar een vrolijke kerstshow met mooi licht en een live-orkest. De show is te zien in de HMH.

De theatershow ‘White Christmas’ wordt volgens Tony Neef geen kerkdienst, maar een vrolijke kerstshow met mooi licht en een live-orkest. “Denk maar een beetje aan Night of the Proms”, vertelt Tony. “Met heel veel bekende kersthits, compleet of in medleyvorm, maar niet oubollig.” Ook kan het publiek meezingen met het sing-a-long gedeelte.

Het concept van de kerstshow trekt in Engeland en Amerika jaarlijks miljoenen bezoekers naar het theater. Dit jaar wordt het idee voor het eerst in Nederland uitgevoerd in de Heineken Music Hall in Amsterdam. In totaal zijn er vier voorstellingen te zien. Op 22 en 23 december met als Nederlandse solisten zanger Syb van der Ploeg en Chaira Borderslee en op 24 en 25 december Tony Neef samen met Antje Monteiro.

De twee uur durende show bevat bekende kerstsongs als ‘Last Christmas’, ‘I’ll be home for Christmas’ en traditionele liedjes als ‘Jingle bells’ en het klassieke ‘Ave Maria’. Persoonlijke favoriet van Neef is de Lennon-klassieker ‘Happy X-mas. “Het lied met zijn boodschap blijft prachtig”, zegt Tony. “We kunnen niet genoeg blijven zingen over vrede op aarde.”

Werken met Kerstmis vindt de 45-jarige musicalster niet erg. “Ik vind het heerlijk om te werken met kerst anders ga ik alleen maar ordinair eten en moet ik weer afvallen”, zegt hij lachend. Maar thuis languit voor de televisie liggen, vindt hij ook fijn. “Lekker voor de buis met een prachtige kerstfilm van Bing Crosby.”

Met het nieuwe jaar in zicht komen meestal ook de goede voornemens op tafel, maar niet bij Tony. “Gewoon lekker doorleven”, vindt de zanger. “En af en toe wat grote risico’s nemen zoals ik dit jaar heb gedaan.” Neef stapte eerder dit jaar vlak voor de première uit de jubileumtheatershow ‘Goud’ van Willeke Alberti. Hij was het niet eens met zijn de omvang van zijn rol.

[Novum]