Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bruce Lee krijgt eigen themapark in China

Bruce Lee krijgt een eigen themapark in China. Er komt een groot standbeeld van Lee, een hal voor memorabilia en een school in oosterse vechtkunst.

(Novum/AP) – Bruce Lee krijgt een eigen themapark in China. Dat heeft de voorzitter van zijn fanclub in Hongkong gezegd. In het park komt een groot standbeeld te staan van Lee, die 34 jaar geleden overleed. Ook komt er een hal vol memorabilia en een school waar wordt lesgegeven in oosterse vechtkunsten.

Chinese kranten melden dat het themapark rond de tweehonderd miljoen Chinese yuan (bijna twintig miljoen euro) gaat kosten. Wie dat gaat betalen, is nog onduidelijk. Het park wordt vlakbij Hongkong gebouwd, in de buurt van de plaats waar de voorouders van de Kungfu-legende woonden.

Bruce Lee werd in de Verenigde Staten geboren, maar verhuisde als kind naar Hongkong. In 1973 overleed hij aan een allergische reactie op pijnstillers waardoor zijn hersenen opzwelden. Hij was 32 jaar.

De bekendste films van Lee zijn ‘Fist of fury’, ‘Enter the dragon’ en ‘Game of death’. Vorig jaar werd naar aanleiding van zijn 65e verjaardag ook al een standbeeld van hem onthuld in Hongkong.

[Novum]