Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kiesraad doet aangifte tegen Caz

De Kiesraad heeft maandag aangifte gedaan tegen het landelijke radiostation Caz, omdat de zender volmachtstemmen heeft verdeeld onder de luisteraars. Dat liet de raad weten tijdens de bekendmaking van de definitieve verkiezingsuitslag. De actie van Caz is volgens de Kiesraad te bestempelen als het ‘ronselen van volmachtstemmen’ en is in strijd met de kieswet.

De Kiesraad heeft het radiostation daarop gewezen, maar die heeft de actie niet stopgezet. Een woordvoerder van Caz liet vorige week weten dat er overleg is geweest met de Kiesraad, maar dat toen nog niet duidelijk was of sprake was van strafbare feiten.

Met de actie, die tot vorige week dinsdag liep, wilden deejay Timur Perlin en zijn producer van het programma Timur Open Air naar eigen zeggen een discussie losmaken over de waarde van het stemmen. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten