Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wallace & Gromit slepen Bafta in de wacht

Animatie-duo Wallace & Gromit zijn op de Bafta Children’s Awards verkozen tot beste film. De filmmakers kregen de prijs voor ‘The curse of the were-rabbit’.

Animatie-duo Wallace & Gromit zijn zondag op de Londense British Academy of Film and Television Arts (Bafta) Children’s Awards verkozen tot beste film. De filmmakers kregen de prijs voor ‘The curse of the were-rabbit’. Dat meldt de BBC.

Wallace & Gromit wonnen eerder dit jaar de onderscheiding voor beste Britse film tijdens de ‘gewone’ Bafta-show. Verder werd de getekende productie ook beloond met een Oscar voor de beste animatiefilm.

Bedenker Nick Park denkt te weten waarom zijn creatie in de prijzen is gevallen. “Humor is een universeel ding. Het houdt geen rekening met grenzen. Het klinkt als een cliché maar ik maak films voor mezelf en voor de crew. Alles wat wij leuk vinden, stoppen we erin.”

‘Harry Potter and the goblet of fire’ wist de publieksprijs te bemachtigen. Ongeveer honderdduizend kinderen brachten hun stem uit op de tovenaarsleerling.

[Novum]