Search
Close this search box.

Weduwe Brood staat achter genuanceerde film

De weduwe Brood is het niet eens met de kritiek op ‘Wild romance’. “Herman was ook egocentrisch. Je hoeft die man niet altijd de hemel in te prijzen.”

De weduwe van Herman Brood is het niet eens met de kritiek op ‘Wild romance’, de filmbiografie van Brood. Zo vond schrijver Bart Chabot dat acteur Daniël Boissevain zijn vriend niet sympathiek genoeg uitbeeldde. “Herman was ook egocentrisch”, legt Xandra Brood uit. “Je hoeft die man niet altijd de hemel in te prijzen.”

De rocker, die in 2001 zelfmoord pleegde, had een briljante geest, vindt Xandra. “Die wilde hij met iedereen delen.” Samen met manager Koos van Dijk moest zij echter zijn rommel opruimen. “Iedereen liep achter Herman aan. Ik deed het ook.” Als enige zei Xandra wel eens ‘nee’ tegen de notoire drugsgebruiker.

‘Wild romance’, geregisseerd door Jean van de Velde, is vanaf donderdag in de bioscoop te zien. Marcel Hensema speelt Koos en Karina Smulders vertolkt de rol van Nina Hagen.

[Novum]