Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Imelda Marcos lanceert sieradenlijn

Imelda Marcos lanceert een sieradenlijn. De voormalig presidentsvrouw van de Filippijnen, beroemd om haar schoenenverslaving, heeft de sieraden zelf gemaakt.

(Novum/AP) – Imelda Marcos lanceert een eigen sieradenlijn. De voormalig presidentsvrouw van de Filippijnen, die beroemd is om haar obsessie met schoenen, heeft de sieraden zelf gemaakt door spullen uit haar oude garderobe aan te vullen met nieuwe stenen en materialen. The Imelda Collection is vanaf 18 november te koop in Manila.

De 77-jarige Marcos is in de Filippijnen niet geliefd. Samen met haar man, Ferdinand Marcos, zou ze het land tussen 1968 en 1986 economisch hebben geplunderd. De duizenden schoenen die ze heeft, het precieze aantal is niet bekend, staan symbool voor de zelfverrijking van het echtpaar. Haar echtgenoot overleed in 1989, maar midden jaren negentig werd Imelda door de rechter schuldig bevonden aan corruptie. In hoger beroep werd ze vrijgesproken.

In de collectie zijn onder meer kettingen, armbanden en ringen te vinden. Mogelijk komt Marcos later ook met een kledinglijn en jawel, een schoenenlijn.

[Novum]